Afwegen en kiezen – nieuwsbrief nr 07

De eerste volle werkweek zit er weer op in dit nieuwe jaar. Natuurlijk is het te merken dat er verkiezingen aankomen maar het ‘gewone’Ā  werk gaat ook door. Veel van mijn werk bestaat uit afwegen en kiezen. En kiezen is best wel eens lastig. Iets kiezen betekent bijvoorbeeld ook iets niet doen.Ā 

Een voorbeeld; er wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van een collegebesluit over cultuurhuis Schoneveld. Wel of niet repareren van dak en wanden van een ontmoetingsplek die in 2010 is geopend met een bedoeling, een lastig besluit. Door een bouwfout werden we kortgeleden met een risico geconfronteerd en een mogelijke schadepost van 1 tot 1,5 miljoen euro. Als college moeten we op korte termijn kiezen of we over gaan tot repareren of niet. Dat heeft vergaande consequenties. De afweging en de keuze die gemaakt moet worden horenĀ bij mijn vak.

Ik zeg wel eens dat ik werk volgens een ABC-tje. Dat staat voor actueel, betrokken en consequent. Maar neem van mij aan, dat maakt de keuze niet makkelijker. In het geval van Schoneveld wordt mij weer duidelijk, dat het belang om de mensen die dagelijks gebruik maken van het gebouw erbij te betrekken, essentieel is.

Lees meer in mijn nieuwsbrief nr 07 of klik hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s