Dutch Twin Beat

Spontaan ontstaan in de studio van Omroep Houten in een gesprek met Lucas. Een plaat, die betrekking heeft op de actualiteit en te verbinden is aan de plaat van vorige week. Het programma┬á The B Side met Cultuur de la Cr├Ęme op HoutenFM ┬áis wekelijks via internet of via 107.3 FM (in en om Houten) tussen 19 en 21 uur te horen. Mijn verhaal en plaat kun je horen tussen 20.30 uur en 21 uur.

Vorige week een tweeling van 52 jaar, the Proclaimers, deze week een DJ duo van 26 jaar, De Udense tweelingzussen Sophie en Mechteld van den Luitgaarden. Zegt je misschien niet zoveel, maar zij draaien in exclusieve clubs en discotheken in o.a. Marbella en Barcelona.

Eerder deed de tweeling ook mee met het BNN-programma ‘Beauty and the Beat’. Ze maken Progressieve House muziek, Progressive House ontstond in het begin van de jaren negentig in Engeland. 1┬ávan de eerste tracks die kan worden gezien als progressive house was de track Not forgotten (1990) van Leftfield. Ook Take me higher van Evolution was een van de vroeger progressive tracks. De stijl werd opgepikt door enkele dj’s. Een van de belangrijkste Dj’s die er mee aan de slag┬áging was Sasha, die tot op de dag van vandaag een rol speelt in de house muziek.

Van house naar mijn huis, ik heb vandaag 2 dames thuis in de zenuwen (geslaagd!) (om de muziek eens anders te beluisteren en bekijken, nu 16 minuten housemix van de Dutch Twin Beat met een mix uit september 2012)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s