Annie Lennox – Why (derde verhaalplaat)

Spontaan ontstaan in de studio van Omroep Houten in een gesprek met Lucas. Een plaat, die betrekking heeft op de actualiteit en te verbinden is aan de plaat van vorige week. Het programma┬á The B Side met Cultuur de la Cr├Ęme op HoutenFM ┬áis wekelijks via internet of via 107.3 FM (in en om Houten) tussen 19 en 21 uur te horen. Mijn verhaal en plaat kun je horen tussen 20.30 uur en 21 uur.

Vorige week, Simon met Vakkenvuller, deze week wil ik graag iets vertellen over Simon Sinek. Een inspirerende man die een boek heeft geschreven en een tedtalk op zijn naam heeft staan die inspireert ÔÇťstart with whyÔÇÖ begin met het waarom. Een manier van kijken naar organisaties en verandering die mij erg aanspreekt. Probeer het maar eens, je af te vragen in je werk waarom je iets doet? Ik kan je beloven dat je dat helpt om verder te komen en waarmee duidelijk wordt dat je vaak zelf de eerste stap kunt zetten als het anders moet.

Simon Sinek brengt me bij Annie Lennox met het prachtige Why uit 1992. Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Het nummer why komt van haar solo debuut album met de titel diva.

Annie Lennox heeft indruk op mij gemaakt, niet alleen muzikaal maar zeker ook als mens, ze zet zich al jaren in voor het bestrijden van armoede en ongelijkheid in de wereld. Een vrouw met een mooi en inspirerend verhaal.

Deze plaat heeft ook een diepere betekenis, vannacht is het Nacht van de vluchteling, lees maar eens meer http://www.nachtvandevluchteling.nl, dan begrijp je de link met Annie misschien nog beter.

Luister en laat je inspireren, Annie Lennox met Why

Voor de uitzending, klik hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s